Az újtípusú, külső tokos  műanyag redőny a legelterjedtebb redőnytípus, hisz elsődleges célját, az árnyékolást tökéletesen ellátja, lezárt állapotban teljes fényzárást biztosít, nem utolsósorban pedig kedvező árfekvésben kapható. Természetesen igen nagy előnye még, hogy védi nyílászáróinkat és helyiségeinket a tűző naptól, hótól, esőtől, széltől - és persze a kíváncsi tekintetektől is. Valamint az esetleges betörők dolgát is nagyban megnehezíti.

Praktikus megoldás, hogy a gurtni/zsinór segítségével bárhol megállítható, ezért arra is lehetőségünk van, hogy szűrt fényt biztosítsunk a lakásunkban.

Az újtípusú, külső tokos műanyag redőny legfőbb jellemzői:

 - tokja szinterezett, fóliázott, 5 szögletes, hajlított Lindab lemezből készül, belül nyitott, időtálló, nem rozsdásodik, fehér vagy sötétbarna színben készülhet
 - a műanyag redőny palást csapágyazott fémhengeren fut, a keskeny vezetősín pedig kefézett, mely a csendes működést biztosítja.

 - az oldalpofa, mely a csapágytartó bakot tartja, alumíniumból készül - ez látszik a redőnytok végein.

 - alapszínekben fehér ( RAL 9016 ) vagy barna ( RAL 8019 ) tokkal és vezetősínekkel, léc esetében többféle színben rendelhető.

Kézi - gurtnis, vagy zsinóros - mozgatással készülnek műanyag redőnyeink, mely esetben a gurtni/zsinór behúzó doboz  fehér vagy barna színben kérhető.

A GURTNIBEHÚZÓ DOBOZÉRT NEM SZÁMOLUNK FEL KÜLÖN KÖLTSÉGET! A zsinóros behúzó doboz plusz költsége 3.000 Ft

Új ház építésénél már előre kialakítható a redőnytok helye, mely a nyílászáró fölött helyezkedik el. ( rejtett/vakolható tokos redőny).
Így a redőny tokja nem takar be a nyílászáró üvegfelületébe,a tok pedig később szigetelhető és színezhető. Ebben a változatban is a külső tokos redőnnyel megegyező színekben és szúnyoghálóval kombinált változatban is kérhető, szintén gurtnis vagy zsinóros kezeléssel.

FONTOS!

Napjainkban elterjedt megoldás, hogy újépítésű lakásokban / családi házakban a kivitelező előre beépíti a redőny tokját. Ez esetben részünkről szükséges minden más alkatrész beépítése - ennek árfekvése azonban más, mint a külső vagy vakolható tokos komplett redőny esetén, ezért kérjük, ennek áráról a "Redőnybeépítés" menüpontban tájékozódjon!

Mivel ez esetben a redőnytok utólag már nem mozgatható/leszerelhető - esetleges meghibásodás esetére a gyártás során un. szervizfedéllel látják el, melynek lenyitásával a redőny könnyen hozzáférhető és javítható.

Mindkét változat rendelhető beépített, függőleges mozgatású rolós szúnyoghálóval, (max. 2 méter magasságig), mely rendkívül esztétikus és praktikus, valamint nem utolsósorban olcsóbb is, mint utólag a háló szerelése. A szúnyogháló anyaga UV álló, üvegszálas, erős anyag, antracit színben. Ebben az esetben a redőny és a háló egy tokban helyezkedik el, de egymástól függetlenül működtethető.

A szúnyogháló használaton kívül a redőnytokba feltekeredik, így nincs kitéve az időjárás viszontagságainak. Használatkor egy alumínium profilba, az  un. fix akasztóba beakasztható, feltekeréskor pedig egy kis esztétikus zsinórral kísérhető, így elkerülhető, hogy felcsapódjon, ami esetlegesen a rugó sérülését okozhatja. Maga a háló puha, nedves ronggyal, vagy kefés porszívócsővel házilag tisztítható.

Tévhit, hogy a szúnyogháló sötétíti a lakást!

Műanyag redőnyeinkre is - a jogszabályban kötelezően előírt 1 év garancia/jótállás helyett - 2 év garanciát vállalunk, természetesen rendeltetésszerű használat esetén.

A redőnyök felszerelésekor / a munka átadásakor minden esetben megmutatjuk a megfelelő kezelésüket, hogy a későbbiekben minél kevesebbszer legyen szükség az esetleges javításokra, akár garanciális, akár nem.

FONTOS! A műanyag redőnyre csak fehér színben él a garancia!

Műanyag redőny színek

 

Műanyag redőny színminta

 

 

Műszaki paraméterek

  • redőnylécek 37 mm
  • lefutósínek kefézettek, 22*53 mm, illetve szúnyoghálóval kombinált változatnál 44*53 mm
  • redőny tok ötszögletű, szinterezett, fóliázott Lindab lemez, belül nyitott (vakolható változatnál a tok nem látható, de szervízfedéllel elllátott ), alumínium oldalpofával
  • csapágyazott acél redőnytengely - minden méret esetén

 

Redőny tok mérete a magasság függvényében változik az alábbiak szerint:

szúnyogháló nélküli redőny

150 cm magasságig         137 mm

200 cm magasságig         150 mm

270 cm magasságig         165 mm

lehúzható szúnyoghálóval kombinált redőny - "kombi" redőny

100 cm magasságig          137 mm

120 cm magasságig          150 mm

180 cm magasságig          165 mm

Egymás mellett lévő, de nem egyforma magasságú redőnyök esetén esztétikus, ha a redőnyök egyforma tokban helyezkednek el - így ezt általában a megrendelő külön kérése nélkül is így gyártatjuk le - KÜLÖN KÖLTSÉG NÉLKÜL.

Alap esetben a műanyag redőnyök maximális szélessége 180 cm, maximális magassága pedig 300 cm, de a két méret együttes használata semmi esetre sem javasolt - nem lenne hosszú életű, nehéz lenne kezelni is, így természetesen garancia sem járna rá. Erre az esetre már alumínium redőnyt javaslunk, akár motoros mozgatással is.

Összességében a külső tokos, újtípusű műanyag redőny/ beépített rolós szúnyoghálóval kombinált változatban is - természetesen a méreteket és a rendeltetésszerű használatot is figyelembe véve - egy korszerű, hosszú életű, ár/érték arányban kíváló termék.

 FONTOS!

Az oldalunkon megadott külső tokos, újtípusú műanyag redőnyök / beépített rolós szúnyoghálóval kombinált redőnyök árai minden esetben tartalmazzák az összes felmerülő anyagköltséget ( gurtnis mozgatás esetén a gurtnibehúzó dobozt is! ), a redőnytokok esetlegesen szükséges egyforma méretre készítését, valamint a beépítés munkadíját is!!!

 

 

 Műanyag redőny

138-as tokmagasság 150-cm redőny magasságig
150-es tokmagasság 200-cm redőny magasságig
165-ös tokmagasság 255-cm redőny magasságig
180-as tokmagasság 300-cm redőny magasságig

138-as tokmagasság 80-cm-redőny magasságig
150-es tokmagasság 120-cm redőny magasságig
165-ös tokmagasság 180-cm redőny magasságig
180-as tokmagasság 240-cm redőny magasságig


Műanyag redőny árlistaÁr
Külső tokos újtípusú műanyag redőny ( hátul nyitott, Lindab tokkal, alu pofával, fém hengerrel, alu záróléccel, rejtett ütközővel )15.000 Ft / m2
Külső tokos, újtípusú műanyag redőny lehúzható szúnyoghálóval21.000 Ft / m2
Vakolható tokos műanyag redőny18.000 Ft / m2
Vakolható tokos műanyag redőny lehúzható szúnyoghálóval23.000 Ft / m2
Palást csere (3,7 cm-es léc)14.000 Ft / m2
Gurtnicsere, gurtnibehúzó dobozzal, budapesti kiszállással9.000 Ft / m2
minimum számított méret 1,3 m2