A szúnyoghálók a kellemetlen rovarok ellen ( elsősorban szúnyogok és legyek! ) nyújtanak védelmet. Ablakok esetében lehet fix, műanyag vagy alumínium keretes, pliszé, valamint függőlegesen mozgatható rolós változat.  A rolós és pliszé változat esetében a háló nincs kitéve az időjárás viszontagságainak.

A tévhitekkel ellentétben, a szúnyoghálók nem sötétítik a helyiséget!   

Műanyag keretes szúnyogháló esetén a műanyag profil fehér vagy sötétbarna színben választható.

Mozgatható szúnyoghálóink - ablakok esetén fel/le húzható, ajtók esetén oldalrolós, zsanéros, nyitható, keretben eltolható, vagy pliszé változatban - minden esetben alumínium profillal készülnek. Az alumínium profilok alap esetben fehér vagy sötétbarna színben kérhetők, de egyéni igények esetén bármely RAL színben kérhetők, így harmonizálhatnak a kért redőny színével, vagy akár az épület külső homlokzatával.

Abalokra szerelhető rolós ( lehúzható ) szúnyoghálóink felhúzott állapotban 5 cm kis tokban helyezkednek el és két oldalt 2 cm-es kefézett alumínium sínben mozgathatók.

Lehúzott állapotban az alsó - szintén alumíniumból készült -  un. fix akasztóval rögzíthetők.

A szúnyoghálók anyaga -  a pliszé kivételével, melynél fekete -  antracit színű, üvegszálas, erős anyag, mely puha, nedves ronggyal vagy kefével ellátott porszívócsővel tisztítható.

Ajtók esetén az alábbi megoldásokat kínáljuk:

- szimpla ajtó esetén oldalrolós ( oldalirányban elhúzható ), pliszé, vagy zsanéros, nyitható változat - utóbbi abban az esetben célszerű, ha van elég hely az ajtó nyitásához.

- dupla ajtó esetén középről két oldalra elhúzható ( rolós ), középen mágnessel összezárható, vagy pliszé, vagy alumínium keretben eltolható szúnyogháló. Utóbbi esetben szükség szerint lehetőség van csak az egyik keretben szúnyoghálót elhelyezni, így ez kíválóan alkalmas lehet olyan ajtók esetén, melynek egyik fele fix.

Mivel ajtók esetén - amennyiben redőny is van felszerelve - minden esetben a redőny oldalsó vezetősínjeire kerül rögzítésre a szúnyogháló, ezért fontos tudni,  hogy amennyiben a redőny egyben, a teljes felületre került, magát a szúnyoghálót is csak a teljes felületre tudjuk rögzíteni. Ebben az esetben lehet praktikus a keretben eltolható vagy a pliszé változat.

FONTOS! Oldalrolós szúnyogháló esetén időnként szükség van az alsó vezetősín kitisztítására ( porcicák, falevelek stb. ), mert ez a megfelelő működést akadályozhatja - ez pedig nem garanciális hiba.

 

Amennyiben a szúnyoghálóval együtt redőny is felszerelésre kerül, lehetőség van a redőnnyel egybeépített - un. "kombi" változat szerelésére is. (max. 2m magasságig, elsősorban ablakok esetén javasolt! )

Fontos tudni, hogy ez a megoldás csak külső, vagy külső,vakolható tokos változatnál elérhető! Ez esetben a redőny és a szúnyogháló egy tokban helyezkedik el, de a dupla, kefézett vezetősínekben  egymástól függetlenül mozgatható. Amennyiben nincs használatban, kis zsinór segítségével visszaengedhető a redőnytokba, így megkímélhetjük a zord időjárási körülményektől. Lehúzott állapotban pedig az alul található szintén alumíniumból készült, un. fix akasztó segítségével rögzíthető.
E megoldás rendkívül praktikus és nem utolsósorban olcsóbb is, mint utólag szerelve, hiszen csak 1 tokra van szükség, melyben mindkettő elhelyezkedik.

Legújabb termékünk a pliszé szúnyogháló, mely egyaránt szerelhető ablakra, illetve ajtóra is. Nagy előnye, hogy ajtók esetén szimpla tokkal akár 230 cm szélességig is készíthető, így kiválóan alkalmas nagy felületek lefedésére is. Harmonikaszerűen működik, így igény esetén bárhol megállítható.

Maga a háló fekete színű, uv álló üvegszálas anyag, mely puha nedves ronggyal, vagy kefével ellátott porszívócsővel könnyen tisztítható.

Mivel kezelése rendkívül egyszerű, így kisebb a meghibásodás lehetősége is. Alumínium profilja alap esetben fehér színű, de igény szerint bármely RAL színben kérhető.

  SzúnyoghálóÁr
Fix műanyag keretes10.000 Ft / m2
Fix alumínium keretes vagy peremes13.000 Ft / m2
Mozgatható alu keretes, függőleges (ablakra)17.000 Ft / m2
Mozgatható alu keretes, vízszintes (ajtóra)20.500 Ft / m2
Alu keretes zsanéros22.000 Ft / m2
Pliszé, ajtóra/ ablakra, fehér alumínium kerettel ( min. számított m2 = 2 m2 )28.500 Ft / m2
Pliszé, alumínium keret RAL színbenm2 ár + 50 %
Pliszé barna alumínium kerettelm2 ár + 30 %

*Az árak az anyag- és szerelési költséget is tartalmazzák, mivel vállalkozásunk alanyi adómentes, a bruttó és nettó árak megegyeznek!

Szúnyoghálók esetén a minimum számítandó méret: 1,1 m2